A les portes de la campanya definitiva

posted in: Assemblea | 0

Un èxit de públic i participació

Gairebé 4.000 persones han assistit aquest dissabte a la V Assemblea General Ordinària de l’Assemblea Nacional Catalana, que s’ha celebrat al Palau d’Esports de Granollers. L’acte, amb un gran ambient lúdic i festiu, ens ha situat a les portes de la campanya definitiva. L’escriptora Bel Olid i el periodista Pere Mas n’han estat els presentadors.

A les portes de la campanya definitiva
Foto: Ricard Pons

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i la cuinera Ada Parellada, nascuda a Granollers, han dedicat unes paraules als assistents. Mayoral ha presentat la ciutat com a “defensora amb passió la cultura, els drets socials, i el procés que viu Catalunya“. Per la seva banda Parellada ha dit que “els granollerins defensen la seva ciutat amb les ungles i amb les urnes“.

Membres del Secretariat Nacional han presentat l’informe de gestió, l’informe econòmic del 2016 i el pressupost per al 2017. Tots aquests documents han estat votats i aprovats per una amplíssima majoria.

També s’han aprovat el Full de Ruta, i el Codi Ètic. El Full de Ruta proposa un referèndum amb pregunta binària que doni la victòria per l’opció que obtingui el 50%+1 dels vots. També inclou la proposta de fer una Declaració d’Independència si Espanya impedeix la celebració del referèndum. Amb aquest document l’assemblea es conjura per destinar tots els recursos, experiència i esforços en el referèndum i en la campanya pel Sí. També defensa una mobilització permanent per defensar el resultat del referèndum i exigir que s’implementi. Paral·lelament recorda el compromís històric de l’ANC amb els Països Catalans.

Les accions de l’Assemblea per al 2017

El coordinador de la Comissió de Comunicació, Enric Blanes: ha afirmat “Vencerem la por. Farem una campanya per portar vots al sí al referèndum“. Blanes ha recordat que “el NO no té arguments: només té la por“, i que l’Assemblea Nacional Catalana és l’entitat més mobilitzada de tots els actors del procés. De la seva banda Montserrat Daban ha fet una crida a mobilitzar el vot exterior: “Són centenars de milers de vots que no es poden perdre“. El registre de catalans a l’estranger es pot fer a través del web votexterior.cat.

AGO Assemblea Granollers
Foto: Assemblea Nacional Catalana

Assumpció Castellví ha presentat un projecte de “Dones pel Sí”, amb l’objectiu de potenciar el vot femení: “Recorrerem el territori per sumar vots d’homes i dones al Sí. Als processos electorals les dones són les que fan decantar la balança“. Castellví ha explicat el projecte acompanyada, dalt de l’escenari, per totes les dones del Secretariat Nacional.

Per l’escenari del Palau d’Esports també hi han passat membres de l’ANJI (l’assemblea jove de l’ANC), que han demanat que es tinguin en compte els joves, i la vice-presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Natàlia Esteve, que ha llegit una declaració de suport als membres de la mesa del Parlament que han estat citats a declarar pel debat sobre el procés. La declaració ha estat aprovada per unanimitat al crit de “Ni un pas enrere”.

Francesc Cara, de la Comissió de Mobilització, ha explicat alguns detalls de la manifestació del proper Onze de Setembre. Cara ha avançat que se celebrarà a Barcelona, i que el punt central serà la confluència entre el Passeig de Gràcia i el Carrer d’Aragó, amb una explosió de colors: “Tindrem les eines per a fer el referèndum“. Aquesta informació s’ampliarà de cara als propers dies.

A les portes de la campanya definitiva

El President de l’ANC, Jordi Sànchez, ha volgut insistir en la disposició a la mobilització permanent: “Serem al carrer quan calgui, defensant el Parlament i els seus càrrecs electes“. Sànchez s’ha mostrat convençut que hi haurà referèndum i que la seva victòria serà l’aval democràtic per declarar la independència. Poc després ha cridat a pujar a l’escenari a Neus Lloveras (Presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència), Jordi Cuixart (President d’Òmnium Cultural) i Carme Forcadell (Presidenta del Parlament).

L'Assemblea General a Granollers
Foto: ANC Tarragona

En un fet sense precedents, la cloenda de l’AGO ha anat a càrrec del President de la Generalitat. Carles Puigdemont ha explicat que “una persona molt influent d’Estats Units em va dir que no tenia dret a fer una cosa diferent del que havia promès“. També ha revelat que les properes setmanes farà arribar al president del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy, una proposta de referèndum. Puigdemont ha dit que “som a les portes de la campanya definitiva. La nostra generació és privilegiada per haver-ho viscut, i ara tenim el deure d’acabar-ho“. També ha volgut recordar que “això ho vam començar junts i ho acabarem junts” i, fent una adaptació d’una famosa frase de Miquel Martí i Pol ha dit “Votarem. Que cadascú voti el que bonament li plagui i via fora, que tot està per votar i votar és possible!

Nombroses personalitats han rebut fortes ovacions al llarg de l’Assemblea General. Entre ells, Carme Forcadell, Lluís Llach, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. Crits de “No esteu sols” han acompanyat els aplaudiments als càrrecs polítics afectats per la judicialització espanyola de la política catalana.

A l’apartat musical destaca la interpretació del tema Venim del nord venim del sud per part de Gemma HumetTitot i Xeic han interpretat Endavant les Atxes. El cantant de Lax’n’Busto, Salva Racero, ha cantat “Llenca’t” i, al costat de Virginia Martinez, Tornarem.

L’Assemblea ha acabat amb més música, globus gegants i confetti, i la interpretació del Cant dels Segadors, de manera improvisada i a capella, per part del públic assistent.


Seguiu atents/es al nostre web per estar informats/des de la campanya del Sí

Leave a Reply