El desarmament d’ETA

posted in: Actualitat | 0

Pel govern espanyol, el desarmament d’ETA no té cap valor

ETA ha entregat les seves armes, seguint el fil per a la pau que va obrir l’octubre de 2011 anunciant la treva total i definitiva. No hi ha dubte que és una bona notícia pels que creiem en la via democràtica a l’hora de resoldre els conflictes polítics. Però el desarmament d’ETA sembla que no agrada a tothom. El govern espanyol, de la mà del Partit Popular i el PSOE s’hi han posat d’esquena. Per què? Perquè aquest desarmament d’ETA no és com ells volien.

El Partit Popular ha segrestat el concepte de pau, com ja va fer, al seu dia, amb la democràcia.

El desarmament d'ETA - Psicòlegs per la Independència
Font: El Diario Vasco

Per La Moncloa el final de la violència i l’arribada de la pau és una cosa secundària. El més important és que la pau sigui el resultat d’una derrota. I com més humiliant, millor. Aparèixer a una foto amb la bota sobre el coll, els dits fent la V de victòria i que ETA es mostri davant de les càmeres amb les mans obertes i el cap abaixat. Si no és així, no els serveix. aquesta pau no és la seva. El Partit Popular ha segrestat el concepte de pau com ja va fer, al seu dia, amb la democràcia.

I per demostrar-ho estan disposats a protestar dient que el desarmament d’ETA no és res, que no va enlloc i que el que haurien de fer és una altra cosa. Demanar perdó? No n’hi haurà prou. Dissoldre’s? No n’hi haurà prou. La pau no és suficient, i la prova la tenim a Catalunya: Hi ha pau, però no l’accepten. El que volen que faci ETA i tot l’entorn independentista basc és adoptar com a propi el discurs del PP. Que Espanya és una nació indissoluble construïda sobre la Constitució i que això no canviarà mai. Perquè Espanya no canvia. És el món sencer el que ha de canviar per adaptar-se al model medieval de la política espanyola: casta, domini, èlits extractives i control social.

L’AVE entre Venta de Baños i Burgos

 

Fomento acabarà les obres de l’AVE entre Venta de Baños i Burgos l’estiu de 2018. Que bé! Us oferim el mapa de la ruta:

 

 

Venta de Baños és un poble de 6.450 habitants (Instituto Nacional de Estadística, 2014). Ningú dubta que han de tenir les infraestructures necessàries per desenvolupar-se com a municipi i per estar ben connectats amb l’entorn. Però els diners que hi inverteixen no podrien servir per situar les Rodalies de Catalunya al segle XXI? Coses com anar a treballar o a estudiar, que per nosaltres són normals, sembla que per al govern espanyol no en són tant.

És clar que també es podrien destinar al Corredor Mediterrani. Una obra amb la qual es van comprometre davant de la Comissió Europea (després que aquesta els piqués el crostó diverses vegades). Però no. Volen que passi per Madrid (una cosa que el Mediterrani no fa) i el volen fer d’aquí a uns quants anys. Perquè un Corredor Mediterrani funcional faria augmentar la circulació de mercaderies, ajudaria les empreses locals i estrangeres a distribuir els seus productes i, amb els impostos recaptats al consum, augmentarien notablement els ingressos de l’estat. Però, és clar, a ells això els és igual.


Leave a Reply