El procés… Mare meva!

posted in: Opinió | 0

 

Reproduïm íntegrament l’article “El procés… Mare meva!” de Pere Segura,
publicat el dissabte 4 de juny de 2016 al blog Per la Independència.

 

El procés… i les seves coses, unes anotacions:

1. Diu la notícia que “Independentistes d’esquerres, d’ICV, EUIA, Podem i Procès Constituent, demanen el vot per a Domènech”. Independentistes? El vot per un Senyor que ja ha dit que votaria no en un referèndum d’autodeterminació… com la dreta?

2. La CUP ja té el carrer, que se l’ha treballat a fons, i l’importa més que el Parlament”, llegim en un article periodístic. Sembla cert i no els hem d’anomenar “antisistema”. Al “sistema” li agrada comptar amb el carrer i l’individualisme ferotge que en ell es viu. I la massificació, el populisme i la demagògia publicitària. Que altra cosa és l’esperit comunitari, la força dels vincles, l’estim i la convivència respectuosa i corresponsable.

3. Ara ens surt algun personatge descobrint “la sopa d’all”, tot dient: “La independència no és la solució a tots els mals”. Així el titular li vol treure valor, de forma fal·laç a la independència. Doncs miri un dels valors de la independència serà que el poble afronti amb llibertat i protagonisme els mals que ell pateix, per no atribuir-los únicament al sotmetiment i subordinació, indignes, que pateix.

 

El procés... Mare meva! - Psicòlegs per la Independència

 

4. Referèndum? Un referèndum cal fer-lo per guanyar-lo. No per jugar-se la llibertat a cara o creu en mans de tanta gent massificada, ignorant del que representa Catalunya i interessada només per poder tirar endavant amb els seus interessos personals per legítims que siguin.  N’hi ha prou amb estar empadronat per votar la llibertat de Catalunya? És això just?

5. Estat Federal? L’Estat Federal manté tota la concentració del poder, no és un pacte lliure entre nacions o estats sobirans. Quina representació i poder de decisió tindria Catalunya, en l’òrgan central de poder? Quines atribucions correspondrien només a aquest òrgan central? En tot cas “Confederació” seria altra cosa. Quan en aquesta Espanya es parla més de “los catalanes” o “esos catalanes” que no pas de “Catalunya” com a nació ni com a poble amb entitat pròpia, quina voluntat hi ha de federar-se o confederar-se?

Leave a Reply