Voler és poder?

posted in: Opinió | 0

voler és poder

 

-Blanca G-Campomanes Badia-

Creure en les pròpies capacitats és un dels principals motivadors de la conducta humana, el primer pas. El següent pas és carregar-se d’eines, de competències i entrar en acció. Volem, sabem que podem i ens estem preparant per fer-ho bé.

Saber que podem fer-ho bé incrementa el desig de fer coses, de perseverar tot i les dificultats i això, amics, ens fa sentir millor i ens proporciona felicitat.

Cada vegada som més els convençuts. Per tant cada vegada hi ha més potencial. L’autoeficàcia passa a ser eficàcia col·lectiva que percebem com una força que no admet destorb. Estem enfocats i segurs i som molts.

Aquesta autoeficàcia i l’eficàcia col·lectiva percebuda s’associen a emocions com: l’entusiasme, la satisfacció i el confort (Salanova, Llorens y Schaufeli, 2011).

Recordeu “la profecia d’autocompliment”?

  • Si creus que pots realitzar bé una conducta, incrementes la probabilitat de que sigui així només per que hi poses tot el teu esforç i energia, t’ocupes en planificar les accions que et calen per arribar a la fita. Ans al contrari, si creus que no estàs capacitat, també incrementes la probabilitat de que això passi ja que en lloc d’ocupar-te, et preocupes, li dones voltes i preveus un futur ple de desastres en lloc de preparar, programar i activar tots els mecanismes per tenir èxit.

Els primers som nosaltres 😉  identifiqueu als segons?.

Enteneu ara per quin motiu no ens poden aturar?. Enteneu ara per quin motiu qualsevol acte que fem en pro de la independència, és un esclat de satisfacció?

A la nostra mà està no escoltar el cant de les sirenes -quasi mai dolç- que enterboleix el pensament d’alguns.

Voler és poder!

 

Referència

Salanova, M., Llorens, S. & Schaufeli, W.B. (2011). Yes, I Can, I Feel Good & I Just Do It! On Gain Cycles and Spirals of Efficacy Beliefs, Affect, and Engagement. Applied Psychology – An International Review, 60 (2), 255-285.

Leave a Reply