Canals de suport

Servei d’atenció psico-emocional adreçat a persones que han patit repressió

La Sectorial de Psicòlegs de l’assemblea ofereix un Servei d’atenció psico-emocional adreçat a persones que han patit o pateixen repressió, i també s’adreça als seus familiars. 

Disposem d’un equip professional de psicòlegs voluntaris membres de la nostra sectorial.

Com funciona el Servei i com us hi podeu adreçar

El Servei d’atenció psico-emocional és un dispositiu d’intervenció breu, un espai de contenció emocional, de suport i orientació psicològica. Un àmbit on poder prendre consciència i expressar les emocions, per tal de facilitar l’afrontament d’una situació dolorosa i angoixant que en alguns casos pot allargar-se en el temps. 

  • Podeu contactar amb nosaltres, trucant al telèfon de l’Assemblea 933471714. Sol·liciteu parlar amb un psicòleg del Servei d’atenció psico-emocional i deixeu un telèfon de contacte. Un/a psicòleg/ga del nostre equip es posarà en contacte en un termini de 24/48 hores.  L’atenció és telefònica i fa una primera acollida personalitzada, amb la màxima confidencialitat i profesionalitat que requereix qualsevol consulta.

En el correu ens podeu sol·licitar informació del servei d’atenció psico-emocional, fer-nos una consulta o deixar unes dades de contacte per tal que ens puguem posar en contacte. Un cop rebut el correu electrònic un/a psicòleg/ga del nostre equip es posarà en contacte amb la màxima confidencialitat en un termini de 24/48 hores. 

  • El Servei d’atenció psico-emocional és un dispositiu que es fa de forma telefònica o telemàtica.
  • El psicòleg del nostre equip es posarà en contacte i podreu parlar de la situació i us orientarà.
  • Es poden arribar a fer fins a 3 trobades (telefòniques o telemàtiques)
  • Si fos el cas de necessitar un treball més continuat, el professional de la sectorial de psicòlegs que ha atès a la persona, la derivarà a un servei del Sistema català de salut (públic) per continuar l’atenció. De manera molt ocasional i fonamentada, et pot derivar a un servei privat.

Per què oferim aquest Servei d’Atenció Psico-Emcional ?

La nostra sectorial és empàtica i sensible amb el patiment de la ciutadania independentista que ha rebut les represàlies de l’Estat, som Psicòlegs per la independència. Com a professionals ens agradaria alleugerir en la mesura del possible, dins del voluntariat, aquest patiment, fent palès que el benestar emocional de les persones és imprescindible per una salut integral.

Les onades periòdiques de repressió de l’Estat espanyol vers l’independentisme tenen com a principal fi atemorir-nos i desmobilitzar-nos a nivell col·lectiu. La por col·lectiva és el seu objectiu. La violència física o verbal, la tortura, la persecució judicial o l’empresonament, quan es viu en primera persona te un efecte demolidor. Però aquest efecte també el pateix l’entorn dels qui han patit les represàlies (familiars, amics i companys de lluita).