Sobre nosaltres

Psicòlegs per la Independència és l’assemblea sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana formada per professionals de la Psicologia que treballa per a l’assoliment de la Independència de Catalunya. Des de la Psicologia contribuim al procés de construcció de la República Catalana al costat de les altres assembles sectorials, territorials i exteriors de l’Assemblea en l’impuls de l’independentisme des de la societat civil.

Finalitats primordials :

  • Convertir-nos grup de referència per als/les professionals de la Psicologia que volen contribuir al camí cap a la Independència des de la seva especificitat professional.
  • Obrir-nos a totes les tendències i escoles de la psicologia que els seus membres representin, vivint la seva professionalitat al servei de la societat.
  • Donar suport a les entitats que estan valorant l’impacte psicològic a les víctimes de la violència policial de l’1-O. Col·laborarem amb aquestes entitats tant com ens sigui possible.
  • Dur a terme accions per a fer augmentar la base social favorable a la Independència de Catalunya, utilitzant els coneixements i les pràctiques pròpies de les diverses perspectives professionals en forma de conferències, taules rodones, articles, intervencions socials, etc.
  • Constituir-nos en observatori dels aspectes i els determinants psicològics del procés d’independència. Això inclou el treball en temes relacionats amb el procés d’independència com la identitat, la consciencia nacional, l’actitud, el compromís, les pors, la influència, el lideratge, la llibertat, la subordinació, la dependència, etc.
  • Establir col·laboracions amb altres sectorials, per tal de donar resposta als esdeveniments i actuar conjuntament i de manera activa en el camí de la independència.
  • Com a  Sectorial de Psicologia, ens adherim a les Institucions i Col·legis professionals que donen suport al mandat de l’ 1 d’Octubre i al Consell Per la República. Demanem a les Institucions relacionades amb la Psicologia que considerin fer la mateixa adhesió, si encara no ho han fet.
  • Apostar pel projecte Eines de País, mirant cap els col·legis professionals, i explicar la importancia de controlar unes institucions que poden influir de manera determinant en les relacions amb l’estat espanyol.