Tallers de gestió d’emocions i resiliència

El procés psicològic del procés

No resulta inversemblant pensar, avui, que la gran quantitat de fets i esdeveniments que hem viscut els últims anys, plens de moments de fortes emocions, ens ha deixat, si més no, empremta. Fins i tot que ens ha passat factura. Des de l’eufòria prèvia a l’1 d’octubre de 2017 al moment actual, en el que es barregen molts sentiments i estats d’ànim diferents, l’independentisme ha viscut una muntanya russa emocional que ha hagut de gestionar tan bé com ha pogut.

Només cal observar al nostre voltant, els nostres familiars, amics i companys, per veure que hem viscut i estem vivint com a societat un procés psicoafectiu que a l’hora ens afecta com a individus. És el procés psicològic del procés. S’ha fet molta literatura del procés des d’un punt de vista racional i intel·lectual per intentar entendre què ha passat i buscar-hi solucions: valorar les declaracions dels líders del partits, fer hipòtesis sobre possibles estratègies polítiques, analitzar com ens pot afectar la situació geopolítica mundial, etc.

Els tallers de gestió d’emocions i resiliència

Ara proposem canviar el punt de vista i posar el focus d’atenció en nosaltres mateixos, per buscar altres solucions. És per això que

Des de Psicòlegs per la Independència, volem oferir a tothom que en tingui l’interès i/o la necessitat uns tallers de gestió d’emocions i resiliència.

Un espai on aturar-nos un moment, parar atenció a com ens han afectat els fets que hem viscut els últims temps, i preparar-nos pels esdeveniments que han de venir.

Tallers de gestió d'emocions i resiliència - Psicòlegs per la Independència

Els tallers de gestió d’emocions i resiliència estaran estructurat en 3 sessions de 2 hores i mitja cadascuna, amb la possibilitat d’oferir un espai de seguiment de dues hores al mes en funció de les necessitats de cada comunitat. Intentarem arribar a qualsevol punt del territori on hi hagi demanda. Seran tallers psicoeducatius, i els seus objectius seran els següents:

 • Donar eines als participants per a combatre el desgast emocional i aprendre a cuidar-nos en un context marcat per la repressió de l’estat espanyol. Es donarà informació i pautes generals bàsiques per tal que cada participant les apliqui segons la seva vivència i realitat.
 • Reconstruirem conjuntament el nostre relat per tal de ressituar-nos i prendre perspectiva.
 • Parlarem de la gestió emocional del canvi i reflexionarem sobre com ens ha afectat com a individus tots aquests esdeveniments, validant totes les respostes emocionals. Acceptar-les i prendre’n consciència és el primer pas per a aprendre a canalitzar-les.
 • Així mateix, treballarem les estratègies d’afrontament més comunes i els conceptes de resiliència individual i col·lectiva.

Es tracta, doncs, d’aprendre a cuidar-nos per a continuar la lluita. L’objectiu, com sempre, la independència.

11 comentaris a “Tallers de gestió d’emocions i resiliència”

 1. Crec que la vostra iniciativa és clau en els moments que estem vivint i pels que vindran, tal com dieu. Normalment parlem de ser fortes i resistir, però sovint crec que no tenim en compte la fortalesa emocional. I és importantíssima. Per això tinc molt d’interès a participar als vostres tallers. Si cal, buscaré persones per fer el grup. Jo sóc a Girona ciutat.
  Moltes gràcies per la iniciativa!
  Salut (emocional) i República Independent!

  Respon
 2. Em sembla molt intetessant. Som un grup que volem fer formació continuada sobre lluita no violenta i un dels capitols seria la gestió de les emocions quina dispinibilitat tindrieu? Com podem contactar amb vosaltres per explicar el que volem fer?. Com a psicòleg també m’agradaria poder col.laborar amb vosaltres si necessiteu ajuda.

  Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.